Almind sø & Ørnsø
Dykningen i Silkeborg søerne er noget helt specielt, tag med på turen og efterprøv påstanden! Her er ingen tang eller revler, ingen fladfisk, søstjerner, krabber, torsk eller noget som helst lignende. Til gengæld er det her søernes konge holder til. Gedden, som ofte findes inde mellem siveneer den største rovfisk i danske søer. Den bliver op til 200 cm lang og kan veje helt op til 35 kilo. Andre fisk i søerne er Aborre og skaller.
På bunden findes dammuslinger, som døgnet rundt filtrerer vandet for spiselige partikler. En enkelt musling kan filtrere op til en kubikmeter vand i døgnet, og et stort antal muslinger som her kan derfor være med til at gøre søvandet en hel del klarere. Vandet i Almind Sø er grønt, men klart, Bunden er løs, så det er en rigtig god ide at medbringe en kraftig lygte.
Skattejagt
Under anden verdenskrig var nazityskland overordentligt godt repræsenteret i Silkeborg området. Da kapitulationen fra Tyskland langt om længe kom i maj 1945, blev der udsendt en ordre fra hovedkvarteret om, at alt udstyr som en eventuel fjende kunne bruge til egen fordel, skulle ødelægges omgående. Overalt i Danmark gik tyske soldater hurtigt i gang med at destruere eller gemme våben, dokumenter og genstande, som ikke måtte falde i forkerte hænder. I Silkeborg var de mange søer et oplagt gemmested. I dagene efter befrielsen fandt dykkere fra Falck mortergranater i vandkanten langs en af de mange søer, men der blev ved med at dukke overraskelser frem helt indtil 1959, hvor et par badende sommergæster ved en tilfældighed faldt over en håndgranat og tolv patroner i Almind Sø. Hændelsen skabte straks overskrifter i de landsdækkende medier og der blev igangsat en større eftersøgning, som resulterede i fem håndgranater, otte detonatorer og 206 patroner.
Søerne er omgivet af masser af rygter og myter, bl.a. skulle tyskerne have dumpet en aluminiumskuffert fyldt med guld i nærheden af Silkeborg.
Læs mere, benyt dette link
Minimum certificering: OWD eller tilsvarende.
Sidste tilmelding: Onsdag den 29. Januar 2020
Mødetid: Søndag den 2. februar 2020, kl. 09.00.
Pris pr. person: 100,-
Depositum: Betales ved tilmelding.
Special udstyr: Lygte og back-up lygtes.
Turen gennemføres ved minimum 6 deltagere